NIEUWS

25 juni 2018
Nieuw project: TU Delft Ontwikkeling Investeringskosten Management systeem

Lees meer...

15 mei 2018
Nieuw project: Renovatie en ondergrondse uitbreiding Paleis Het Loo

Lees meer...

11 april 2018
Nieuw project: Lelystad Airport Haalbaarheidsonderzoek Multi Tenant gebouw

Lees meer...

15 januari 2018
Kantoorgebouw The Cloud Amsterdam opgeleverd

Lees meer...

Door de verhuizing van enkele huurders in het complex Triport (de voormalige naam van The Base) was er voor het eerst sinds de oplevering in 1996, ruimte te huur. Het pand was gedateerd en moest hoognodig worden gerenoveerd. Tevens was er sterke behoefte aan centrale voorzieningen. Niet alleen voor het complex maar ook voor alle andere panden in de omgeving. Met die gedachten zijn de plannen ontwikkeld. De drie afzonderlijke kantoortorens werden verbonden met een brede passage. Bij de middelste kantoortoren is er een groot atrium toegevoegd. Op de begane grond en in het atrium zijn verschillende voorzieningen toegevoegd waaronder twee restaurant, een Star Bucks, een kinderdagverblijf, uitzendbureaus, een sportschool, een vergadercentrum van Regus en een winkel.

The Base is het grootste herontwikkelingsproject van Nederland met 53.000m2 BVO. Dit blijkt uit onderzoek van Neprom samen met Property/NL 'Nieuw Commercieel Vastgoed 2013'. Anno 2017 zijn er diverse (hoofd)kantoren van multinationals gehuisvest zoals SBM offshore, Smurfit Kappa, Qlik Tech Netherlands BV. en Grand Vision.

Verrichte werkzaamheden

  • Projectmanagement tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase;
  • Advies bij de keuze van de samenwerkingsvorm;
  • Begeleiding van de selectieprocessen voor uitvoerende partijen;
  • Schrijven van het Algemeen deel van de bestekken en het integreren van de duurzaamheid eisen;
  • Directie tijdens de uitvoeringsfase;
  • Begeleiden van inbouwtrajecten van huurders.

 

Uitdaging
Vele kantoorgebouwen staan leeg of komen in de toekomst leeg te staan. Het zodanig herontwikkelen van deze gebouwen dat er weer een aantrekkelijk gebouw ontstaat, is een van dé uitdagingen van dit moment en in de toekomst. De herontwikkeling van het gebouw heeft plaats gevonden terwijl een deel van de huidige huurders in de panden aanwezig was. Een andere uitdaging was om de gehele herontwikkeling Breeam-NL gecertificeerd te krijgen en dat is zeker gelukt.

Planning
Het ontwerp is gestart in augustus 2010. Het Definitief ontwerp is in oktober 2011 goedgekeurd en de aanbesteding is in de zomer van 2012 afgerond. Start bouw najaar 2012. Het gehele complex is in het najaar van 2015 opgeleverd. Daarna zijn er nog diverse inbouw trajecten geweest voor de verschillende huurders en centrale voorzieningen.

Stand van zaken
5 januari 2015 - het restaurant in het nieuwe Atrium is geopend. Alle huurders van The Base en de omliggende kantoren kunnen daar gebruik maken.
1 november 2014 - Plaatsen van de zonnepanelen op het dak van The Base.
6 oktober 2014 - The Base is het grootste heronwikkelingsproject van Nederland met zijn 53.000 m2 BVO. Dit blijkt uit onderzoek van Neprom samen met PropertyNL 'Nieuw Commercieel Vastgoed 2013'.
1 mei 2014 - Breeam-Nl ontwerpcertificaat Very Good is behaald. Het ontwerpteam is uiterst tevreden.
1 september - start bouw door de BAM.
18 juli 2012 Schiphol Real
Estate tekent contract met de BAM voor uitvoering en ontwikkeling gebouw Triport. De BAM is als beste partij naar voren gekomen uit de aanbesteding voor de herontwikkeling van Triport. Op alle drie de percelen heeft de BAM de economisch meest voordelige inschrijving gedaan.
26 januari 2012 - Het nieuwe Triport staat voor kwaliteit. Die duurzame, aantrekkelijke en opvallende kwaliteit gaan we ook terugzien in de bouw. In april worden de eerste twee onderdelen aanbesteed: de bouwkundige herontwikkeling en de aanleg van installatietechnische voorzieningen. Voor de zichtbare veranderingen blijven we nog even in spanning tot na de bouwvakantie, eind augustus.
7 november 2011 - Opening tijdelijk restaurant in Triport 3. Een nieuw tijdelijk horecaspot van Schiphol in Triport 3. Voor ontbijt, een kop koffie, (besloten) borrel en diner. Andere horeca concepten zullen op termijn volgen.

Links
Website The Base

Ontwerpteam
Het ontwerp team van The Base bestaat, naast Brains to Build B.V., uit:

Ontwerp: Greig & Stephenson, London;
Installatie adviseur: Halmos adviseurs BV, Den Haag;
Adviseur constructie: ABT Adviesbureau voor Bouwtechniek bv, Velp;
Adviseur bouwfysica: Peutz, Zoetermeer;
Adviseur bouwkosten: BBN Adviseurs;
Adviseur duurzaamheid: BenR adviseurs BV, Amersfoort.