Project: Grootschalige renovatie en fit out van het Berlagehuis aan de Burnierstraat in Den haag (ca. 14.000 m2 bvo). Het gebouw is voor de Duitse eigenaar geheel gerenoveerd en tegelijkertijd is de fit-out gerealiseerd voor de Shell die het gebouw huurt.

Het Berlagehuis dat zich volgens de richtlijnen van Berlage karakteriseert door ‘De rust der Vorm’ is toch in zijn routing en massa een zeer complex pand. De diverse atria (open en gesloten), de verschillende vleugels aan het pand en de trappenhuizen maken dat het pand qua indeling grote uitdagingen kent.

Door zeer veel achterstallig onderhoud en slechte ingrepen in het verleden was het pand in een niet al te beste staat en was er een grootschalige renovatie gewenst. De gehele inrichting en afwerking is vernieuwd evenals de gehele installatie.

Voor de huurder is het gebouw op hun wensen ingericht. Er zullen ca. 540 personen in het pand gaan werken. Naast veel kantoor plekken is er een restaurant met een uitgebreide keuken, zijn er diverse vergaderruimtes, onderzoekkamers en in de kelder is er een fitnessruimte gerealiseerd.

Werkzaamheden

Brains to Build B.V. heeft Tétris ondersteund bij Design & Build proces vanaf kort na de start van de uitvoering tot en met de oplevering. Hierbij hebben wij de rol als een soort projectdirecteur op ons genomen. Werkzaamheden zijn uitgevoerd in 2020.

Ontwerpteam en uitvoering

Tétris Nederland heeft het geheel (ontwerp en uitvoering) uitgevoerd.