Een pand van voor 1910 is verbouwd tot woonhuis en kantoor met als extra uitdaging om alle reële duurzaamheidsoplossingen toe te passen zoals energie besparende maatregelen zoals HR++ glas, dakisolatie met Rc waarde van 5, wand en vloer Rc waarde van 4, een CO2 gestuurde ventilatie installatie en warmte terugwinning bij de douche en zonnepanelen. Het pand is daarmee van G naar A label gekwalificeerd.
Tussen 1910 en 2012 hebben er vele verbouwingen plaats gevonden en heeft het pand veel functies gehad. Waaronder een woonhuis, deel van een bankgebouw, bibliotheek en winkel. Bij de laatste functies heeft er ook (kamer)bewoning plaatsgevonden op de eerste verdieping. Het pand (nr. 14) wordt nu weer gesplitst van het bankgebouw (nr. 16) en verbouwd naar de functies die bijna alle panden in de binnenstad hadden: wonen en werken.
Vanaf medio 2012 is er naast het woonhuis ook het kantoor van Brains to Build B.V. gevestigd.

Matthijs Bakker: ‘Complexe huisvestingsvraagstukken zijn mijn grote uitdagingen, maar m’n eigen huisvestingsvraagstuk zou misschien nog wel de grootste uitdaging kunnen zijn’.

Planning

Ontwerp tweede helft 2011, start bouw Januari 2012, oplevering juli 2012.